Kalp krizi riskini 4 kat artırıyor! Fark etmeden yaptığımız bu hataya dikkat

Kalp krizi ve inme dünya çapında en yaygın ölüm nedenleridir. Dünya Sağlık Örgütü, 2030 yılına kadar her yıl 23,6 milyon kişinin kardiyovasküler hastalıktan öleceğini tahmin ediyor. Kalp krizi geçirenler, kalp krizi geçirmeden önce yaptıkları büyük hatayı kabul ettiler. İşte dikkat edilmesi gereken noktalar…

Kalp krizinde görülen kalp krizinin en temel belirtisi kalp ağrısı olarak adlandırılan göğüs ağrısıdır. Göğüs duvarının arkasında hissedilen bu ağrı, sanki biri göğüs kafesinde oturuyormuş gibi hissedilen, ağırlık ve baskı şeklinde künt bir ağrıdır. Sol kol, boyun, omuzlar, karın, çene ve sırta yayılabilir. Genellikle yaklaşık 10-15 dakika sürer.

KALP KRİZİ RİSKİ DÖRT KAT

Uzmanlar, insanları kış aylarında artan ağır yiyeceklere aşırı düşkünlük göstermeden önce iki kez düşünmeleri konusunda uyardı. Ağır yemeklerin “kalbi şarj ettiğini” ve kalp krizi riskini artırabileceğini öne sürdüler. Geçmişte yapılan araştırmalar, kalp krizi sayısının Noel mevsiminde artma eğiliminde olduğunu bulmuştur. Daha önceki bir çalışma, alışılmadık derecede ağır yemekler yiyen kişilerin, yemekten sonraki iki saat içinde kalp krizi geçirme olasılığının dört kat daha fazla olduğunu buldu.

Çalışmanın bir parçası olarak, New Orleans’taki doktorlar, 1.986 kalp krizi hastasına zorlu sınavlardan önce ne yediklerini sordu. Bunlardan 158’i saldırıdan sonraki 26 saat içinde “ağır bir yemek” yediğini ve 25’i saldırıdan iki saat önce büyük bir yemek yediğini itiraf etti.

TK

Kalp krizi, kalbe giden kan akışının aniden tıkanmasıdır. Bunun nedeni genellikle arter duvarlarında yağ birikintilerinin birikmesidir. Ağır yemekler yemek bu sorunu şiddetlendirebilir.

YAĞLI YEMEKLER KALBİ YÜKLEYİYOR

“Yağlı yemekler özellikle kalbe yük bindiriyor. Alışılmadık derecede ağır yemekler, muhtemelen kan akışındaki değişiklikler ve yemekten sonra kalp atış hızı ve kan basıncındaki artışlar nedeniyle kalp krizi riskini artırabilir ve ayrıca daha yüksek kolesterol seviyelerine katkıda bulunabilir.” Allison Zielinski dedi. dedi.

bb

YAĞ VE KARBONHİDRAT İÇERİSİNDEN YÜKSEK BESİNLERİ SINIRLAYIN

“Kalp hastalığınız varsa, özellikle büyük bir öğün, cömert bir ziyafet veya en sevdiğiniz restoranda yemek yerken, yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek yiyecekleri sınırlayın.”

Toplamak

DOLU MİDE DÜZENSİZ KALP RİTİMİNE NEDEN OLABİLİR

Ayrıca şişkin bir midenin daha hızlı ve daha düzensiz bir kalp ritmine sahip olmanıza neden olabileceğini açıkladı. Aritmi olarak bilinen kalp ritmindeki bu değişiklik, kalp krizine veya kalp yetmezliğine de neden olabilir. Başka bir doktor, yemek yediğinizde vücudunuzun kanı kalbinizden sindirim sisteminize yönlendirdiğini açıkladı.

şişme

KALP KRİZİNİN EN YAYGIN BELİRTİLERİ

  • Göğüs ağrısı, basınç veya rahatsızlık
  • refleks ağrısı
  • Terlemek
  • zayıflık
  • Nefes darlığı
  • Baş dönmesi
  • Çarpıntı
  • Sindirim problemleri
  • Bacakların, ayakların ve ayak bileklerinin şişmesi
  • Hızlı ve düzensiz kalp atışları
  • Öksürük
  • Vücut ağırlığında ani değişiklik: kilo alımı veya kaybı
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Kadınlar ve erkekler için vücut yağını azaltma yöntemleriKadınlar ve erkekler için vücut yağını azaltma yöntemleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir