Ramazan ayında sindirimi kolaylaştıran karışıma büyük ilgi! İftar ve sahur arasında tüketilirse susuzluğu önler.
İslam dünyasında önemli bir yer tutan Ramazan ayı devam ediyor. Bu bağlamda oruç namazını kılmak için çabalayan vatandaşların sindirimini kolaylaştıracak tavsiyelerde bulunan aktar, demirhindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımı oruç saatleri dışında tüketmeyi önerdi.
5 BARDAK İÇTİKTEN SONRA ÇALIŞIR
Ezan sesiyle orucunu açan vatandaşların, uzun süre aç kaldıktan sonra aniden büyük miktarda yemek yiyerek midelerine yük getirmemeleri gerektiğini belirten aktar, söz konusu karışımın iftar saatleri arasında 5 bardak içilmesi halinde, " ve sahur, sindirimi kolaylaştıracak ve susuzluk hissinin önüne geçecektir.
SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR
Eskişehir'de uzun yıllardır aktar olarak çalışan tüccar Koray Özkılıç, oruç tutan vatandaşların sindi...