Jumeirah Lakes Towers (JLT), emirliğin en popüler bölgelerinden biridir ve burada şef Lily Hoa Nguyen tarafından kurulan Vietnam Foodies’in üç şubesinden birini bulabilirsiniz. Lily euronews’e menüsündeki en popüler geleneksel yemeklerden biri olan Pho bo’nun nasıl yapılacağını anlattı.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde 5 binden fazla Vietnam vatandaşı yaşıyor. Kültürleri ve yemek sevgileri Dubai’nin önde gelen mutfakları arasında kendine yer bulmayı başarmıştır.
Jumeirah Lakes Towers (JLT), emirliğin en popüler bölgelerinden biridir ve burada şef Lily Hoa Nguyen tarafından kurulan Vietnam Foodies’in üç şubesinden birini bulabilirsiniz. Lily euronews’e menüsündeki en popüler geleneksel yemeklerden biri olan Pho bo’nun nasıl yapılacağını anlattı.
Bundan çok emin olan Lily şöyle diyor: “Vietnamlılar pho olmadan yaşayamaz! Vietnamlıların olduğu her yerde bu yemeği bulabilirsiniz.”
Nane ve kişniş gibi kullanılan malzemelerin çoğu yerel olarak BAE’den temin edilmektedir.
Ancak Lily, yemeği mümkün olduğu kadar özgün kılmak için kakule, tarçın ve yıldız anason gibi birçok baharatı doğrudan Vietnam’dan ithal ediyor.
Lily, “Bu, yiyecekleri Vietnam’dakilerle tamamen aynı kılıyor” diye ekliyor.
Aslen ülkenin güneyindeki Ho Chi Minh şehrinden olan Lily, euronews’e yemeğinin “dokusunu, rengini ve lezzetini” sevdiğini söyledi.
Vietnamlı şefe göre iyi bir yemeğin anahtarı et suyunda yatıyor. Kuzeyde et suyu yapımında kullanılan kemikler kavrulmuyor. Bu nedenle et suyu daha az kahverengidir.
Lily, et suyu için kemik seçiminin önemli olduğunu ve yemeğin tadını büyük ölçüde artırabileceğini söylüyor: “Herhangi bir kemik kullanmayın. Daha fazla ilikli sap kullanmalısınız. Et suyunuz daha lezzetli olacaktır.”
Pho Bo Chin Tarifi (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
İçindekiler:
- 1 kg kemiksiz dana incik
- 3 litre et suyu (et suyu tarifi aşağıdadır)
- 2 tarçın çubuğu
- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı balık sosu
- 0,5 kg kurutulmuş pirinç eriştesi (pirinç çubukları)
- 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
- Garnitür için 200 gr fasulye filizi
- Bir avuç Tay fesleğen
- Kenara bir avuç testere dişli kişniş.
Üretme:
3 litre et suyunu kaynatın.
1 kg sığır etini et suyunda orta ateşte 1 saat, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Eti çıkarın ve 3 mm kalınlığında dilimler halinde kesin.
Baharatların (tarçın, kişniş tohumu) sıcak tavada 2 dakika kadar kızartılarak lezzetlerinin ortaya çıkması sağlanır.
Bunları bir çay poşetine koyun ve et suyuna koyun. (Not: Bu adımı yalnızca servis yapmadan 30 dakika önce yapmanız gerekir.)
Son olarak et suyunu karabiber, tuz ve balık sosuyla tatlandırın.
Pirinç eriştesini paketin üzerindeki tarife göre pişirin.
Servis yapmaya hazır olduğunuzda tagliatelle’yi tekrar ısıtın ve üzerine kaynar su dökün.
Dilimlenmiş dana eti, doğranmış yeşil soğan, fasulye filizi ile süsleyin ve yanında Tay fesleğeni ile sıcak olarak servis yapın.
Pho et suyunun hazırlanması (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 8 ila 14 saat (maksimum 14 saat)
İçindekiler:
1 kg dana kemiği
1 büyük kahverengi soğan
Bir parça zencefil (yaklaşık 20 gr)
3 yıldız anason, 2 siyah kakule
1 çay kaşığı tuz
Bu 3 litre
Hazırlanması:
Soğanı soyup yıkayın. Bunları iri parçalar halinde kabaca doğrayın.
Zencefili kızartın, ardından yanmış kabuğunu çıkarın ve hafifçe ezin.
Kavrulmuş yıldız anason ve kakule.
Dana kemiklerini 200 derecelik fırında 1 saat kadar kavurun.
Orta boy bir tencereye kavrulmuş dana kemiklerini, et suyunu, soğanı ve zencefili, yıldız anasonu ve kakuleyi ekleyin, kaynatın ve ardından ısıyı azaltın.
Tuz ekleyin ve 6 saat pişirin. Kullanmadan önce soğumasını bekleyin ve filtreleyin.