Afrika mutfağından Şef Alexander Smalls’un ‘öküz kuyruğu kızarmış pilav’ tarifi

Dünyaca ünlü şef ve yemek kitabı yazarı Alexander Smalls’tan “Öküz Kuyruğu Kızarmış Pilav” tarifi

REKLAM

Dünyaca ünlü şef ve yemek kitabı yazarı Alexander Smalls, Expo 2020 Dubai’de Afrika yemeklerinin sergilendiği Alkebulan salonunun küratörüydü.

Afrika kıtasına yayılan çeşitli tatlara özel olarak odaklanan türünün ilk yemek odası olan Alkebulan, Smalls’un Afrika yemeklerinin çeşitliliğini dünyaya tanıtma hayalinin doruk noktasıydı.

Öküz Kuyruğu ve Kızarmış Pilav, Chef Smalls’un en sevdiği yemeklerden biridir.

Her zaman aynı tarifi takip etmek yerine, her seferinde biraz farklı bir versiyon yaratıyor, çoğunlukla da artıklarla.

“Öküz kuyruğunu karides veya mevcut herhangi bir protein türüyle de değiştirebilirsiniz.” Smalls şöyle diyor: “Ama baharatları saklamanız gerekiyor çünkü yemeğe canlılık katıyorlar.” o öneriyor.

Yemek, bol miktarda kırmızı biber, öküz kuyruğu, lahana, soya sosu ve susam yağı içeren Afrika ve Asya mutfağından malzemelerin bir karışımıdır.

Eski bir opera sanatçısı olan Smalls dünyayı dolaştı.

Ancak birinci sınıf Afrika mutfağı olmadan bir şehrin eksik kalacağını keşfetti.

New York’a döndüğünde şehrin ilk Afrikalı-Asyalı-Amerikalı restoranını açtı.

Cecil’in adını verdiği restoran büyük beğeni topladı.

Smalls bu günlerde Alkebulan’ı tanıtmaya ve gelecekteki Afrika yemekhanelerinin inşasını destekleyecek yatırımcılar bulma umuduyla yemek anılarını yazıp yayınlamaya odaklanıyor.

“Yemek, Müzik ve İlham Perileri: Afro-Amerikan Mutfağımdan Tarifler” adlı kitabı 2020 yılında okurlarla buluştu.

Smalls’un Afrika mutfağını denemek için 31 Mart 2022’ye kadar sürecek olan Expo 2020 Dubai’yi ziyaret edebilir veya öküz kuyruğu kızarmış pilavın bir versiyonunu kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz; sadece bol miktarda kırmızı biberi unutmayın.

Gerekli malzemeler

2 lb (900 gram) öküz kuyruğu.

3 su bardağı pişmiş siyah beyaz pirinç

4 Karalahana

2 su bardağı fasulye filizi

6 adet doğranmış yeşil soğan

REKLAM

4 adet kuşbakışı dilimlenmiş biber

1 diş kıyılmış sarımsak

1 çay kaşığı Çin beş baharat tozu

½ çay kaşığı tuz

3½ yemek kaşığı soya sosu

REKLAM

½ çay kaşığı pirinç sirkesi

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı susam yağı

4 yumurta – yemeği süslemek için ikisi hafifçe haşlanmış

tatmak için füme kırmızı biber

REKLAM

1 demet kişniş

Üretme

1. Öküz kuyruğunu tuz ve beş baharat tozuyla ovalayın.

2. Kapağını kapatıp 200°C’de et kemikten ayrılıncaya kadar 3 saat pişirin, ardından soğutun, rendeleyin ve dinlenmeye bırakın.

3. Yumurtaları yarım kaşık soya sosu ve pirinç sirkesiyle karıştırıp 1 kaşık yağla birlikte tavaya koyup iyice pişirin, ardından küçük parçalar halinde kesip bir kenara koyun.

4. Kalan zeytinyağını, taze soğanı ve biberi tavaya ekleyin. 2 dakika kızartın.

REKLAM

5. Sarımsakları ekleyin ve 30 saniye daha kızartın.

6. Kalan sebzeleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.

7. Kıymayı, pirinci, susam yağını ve 3 yemek kaşığı soya sosunu ekleyip pirinçler hafif çıtır hale gelinceye kadar soteleyin.

8. Taze doğranmış kişniş ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir