Uzakdoğu’ya özgü bir bitki olan hindi udi, tarçına benzer ve çubuk şeklinde bir görünüme sahiptir. Antimikrobiyal özelliğe sahip olan hindi udi, toz ve yağ formunda kullanılmaktadır. Vücuda pek çok faydası bulunan yağın, tüm bitkisel yağlarda olduğu gibi aşırı kullanımı zararlı olacağından kullanım miktarlarına dikkat etmekte fayda var. Bu mucize bitki mide, karaciğer ve duygusal güç için birebirdir. Vücuttaki rüzgarı giderir, tıkanıklıkları açar ve iltihapları hızla iyileştirir.
SONSUZ FAYDALARI
Udi hindi yağının faydaları şu şekildedir:
- Antimikrobiyal özelliklere sahiptir,
- Vücuttaki enfeksiyon ve iltihapların atılmasına yardımcı olur,
- Cilt yanıkları, egzama, kesikler, böcek ısırıkları gibi birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
- Boğaz ve mide ağrılarına iyi gelir,
- Antioksidan kaynağı olduğundan vücuttaki toksinlerin temizlenmesine ve dolayısıyla kanser hücreleriyle savaşmaya yardımcı olur.
- Böbreklere ve safra taşlarına iyi gelir,
- Soğuk algınlığı ve grip gibi mevsimsel hastalıkların tedavi sürecini hızlandırır.
- Solunum yollarını açabilir ve burun tıkanıklığına iyi gelir.
- Yorgunluğu giderici özelliği vardır ve aynı zamanda stresi de azaltır.
Not: Udi hindi yağının düzenli ve bilinçli tüketildiği takdirde hiçbir zararlı etkisi bulunmamaktadır. Ancak aşırı tüketilmesi durumunda vücutta beklenmeyen reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle hindi udi yağı tüketimi günde iki yemek kaşığını geçmemelidir.
KULLANIM YÖNTEMLERİ
- Udi hindi yağı çay olarak içilebilir.
- Maskelerde kullanılır,
- Pekmez veya bal ile karıştırılıp içilebilir.
- Ayrıca suya birkaç damla damlatılarak da tüketilebilir.