Tayland mutfağından masalarınızda: Taya Pad tarifi

Uzak Doğu mutfağının yıldızlarından biri olan Tayland, sadece baharatlarıyla değil, aynı zamanda lezzet dengesi ile de özel bir yere sahiptir. Pad Thai bu mutfağın kimlik kartıdır. İşte hem pratik hem de etkileyici Tayland tarifi …

TAR PAD Provice

Malzeme

Ana Malzemeler:

  • 150 gram pirinç eriştesi
  • 200 gram karides (özler)
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 karanfil sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 yumurta
  • 1 küçük havuç (Julian doğranmış)
  • 2 taze soğan dalı (doğranmış)
  • 1 avuç fasulye çekimi
  • 1/2 limon (hizmet için)

Tay Sos Pad için:

  • 2 yemek kaşığı balık sosu (veya soya sosu)
  • 1 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 1 yemek kaşığı demirhindi sosu (bulunmazsa (limon suyu + küçük sirke yerine)
  • 1 çay kaşığı biber sosu (isteğe bağlı)

BUGUN İÇİN:

  • Doğranmış fıstık
  • Taze kişniş (isteğe bağlı)

Hazırlık:

  1. Erişte hazırlayın: Pirinç eriştelerini sıcak suda 10 dakika yumuşatın, ardından süzün.
  2. Sosunu karıştırın: Balık sosu, şeker, demirhindi ve acı sosu küçük bir kasede karıştırarak pedinizin Tayland sosunu hazırlayın.
  3. Karidesleri kızartın: Yağı büyük bir tavada ısıtın, sarımsak ve karides ekleyin ve birkaç dakika kahverengi.
  4. Yumurtayı ekleyin: Tavada boş bir alan açın, yumurtayı kırın ve pişirin, karıştırın.
  5. Sebzeleri ekleyin: Havuç ve taze soğanı ekleyin ve karıştırın.
  6. Erişte ve sos ekleyin: Yumuşatılmış erişte ve tavada hazırladığınız sos, dikkatlice karıştırın.
  7. Servis: Doğranmış fasulye ve yer fıstığı ile süsleyin. Limonu sıkın ve isterseniz taze kişniş ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir