Kış aylarında taze domates ve biberin lezzetini sofralarınıza taşımak istemez misiniz? Konserve menemen bu lezzetleri yıl boyu elinizin altında bulundurmanın en kolay yollarından biridir. Hazırlaması son derece basit olan bu tarif ile menemeninizi hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Konserve domates ve biberleri en taze haliyle hazırlayarak kışın ortasında bile yazın tazeliğini hissedeceksiniz. işte Mutfağınızda her zaman bulundurmanız gereken konserve menemenlik tarifi!
MALZEMELER
Domina 3 kg'dan itibaren
4-5 adet yeşil biber (isteğe göre acı veya tatlı)
1 baş sarımsak (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Yarım bardak zeytinyağı
Cam Kavanoz (Yaklaşık 6-7 adet 500ml’lik kavanoz)
HAZIRLIK
Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için alt kısmında küçük çapraz kesimler yapın. Daha sonra domatesleri 30-40 saniye kaynar suya batırın ve hemen buzlu suya çıkarın. Bu yöntemle domateslerin kabukları kolaylıkla soyulacaktır. Domatesleri soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Yeşil biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp küçük halkalar halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin (isteğe bağlı).
Parçalara ayırdığınız çeri domatesleri geniş bir tencereye ekleyin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Domatesler suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca doğranmış biberleri, sarımsağı, tuzu ve şekeri ekleyin. Karışımı karıştırın ve domatesler suyu çekip koyulaşana kadar 15-20 dakika pişirin.
Domates karışımı hazır olduğunda ocaktan alın ve sıcak olarak temiz cam kavanozlara dökün. Kavanozların ağzında yaklaşık 1 cm boşluk olduğundan emin olun. Zeytinyağını kavanozun en üstüne ekleyin. Bu, lezzet katacak ve konservelerin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.
Kavanozları doldurduktan hemen sonra temiz ve kuru kapaklarla sıkıca kapatın. Kavanozları kapakları çekilecek şekilde ters çevirin ve 10-15 dakika bu şekilde bırakın.