Turunçgiller familyasının küçük mücevheri olarak tanımlanan kamkat meyvesi, önerilen günlük C vitamini ihtiyacının neredeyse %75’ini tek başına karşılamayı başarıyor. Antioksidan yapıya sahip olan kamkat, aynı zamanda cildin güzelleşmesine de etki ediyor. Hazımsızlık, kabızlık ve diğer sindirim sorunlarına iyi gelir. Haberimizde kabuğuyla birlikte yenebilen tek narenciye olan kamkat meyvesinin sonsuz faydalarını derledik.
PORTAKAL VE LİMONDAN DAHA FAZLA C VİTAMİNİ İÇEREN KUMMUT’UN FAYDALARI
Kamkat yüzyıllardır özellikle soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde kullanılmaktadır. Antidepresan olarak da kullanılan Kamkat, alkol zehirlenmesini azaltmada da etkilidir.
İyi bir vitamin ve antioksidan kaynağıdır ve ateş, safra taşı, hazımsızlık, karın ağrısı, yüksek tansiyon, iltihaplı hastalıklar, zatürre ve nefes darlığı gibi birçok hastalığın tedavisinde ve hafifletilmesinde kullanılır.
Kolesterol ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir.
Kamkatın C vitamini değeri portakal ve limondan daha yüksektir. Kilo vermek isteyenler için de sağlıklı bir atıştırmalıktır.
KUMQAT MEYVE ÇAYI TARİFİ
Malzemeler: 4-5 kumkuat, 1 dilim limon, sıcak su, bal.
Yapılışı: Kumkuatları dilimler halinde kesip sıcak suda 10 dakika haşlıyoruz. Daha sonra bak’ı ekliyoruz. Deneyenlere afiyet olsun!